Upcoming

01 OKT: 12e Stadskroegentocht

Op 1 oktober kunt u tijdens de kroegentocht uiteraard opnieuw terecht in Café St. Georges om een top-optreden mee te pikken. Dit jaar op ons podium: Los Coguaros! Deze italiaanse rockband speelt de pannen van het dak tussen 20u en 23u!

03 OKT: Krottegemse Rommelmarkt

Op 3 oktober vindt u ons terug op de krottegemse rommelmarkt in de spanjestraat ter hoogte van het provinciehuis. Kom gerust eens langs en geniet van een koffietje, een frisse pint of een heerlijke cocktail!

TBA: Guy Swinnen Origin Tour

Ter gelegenheid van zijn 60ste verjaardag keert Guy Swinnen terug naar z’n roots met een intieme club-tournee doorheen de vlaamse muziekclubs, jeugdhuizen en kleine cultuurcentra. Samen met gitarist Yves Vertonghen komt hij op 20 september in Café St. Georges het beste brengen uit z’n volledig oeuvre tijdens een intiem concert.
Concert werd verplaatst naar 20 september.

TBA: MINTZKOV

Onderweg naar een blinde muur trok iemand de handrem op. De aarde bleef draaien, de jagende wolken keken met open mond naar de ratrace beneden. Maar bij Mintzkov kruipt het bloed waar het niet gaan kan. Drie atomen zorgden voor een nieuwe kettingreactie. Toen zette iemand de handrem af. Er kwam weer beweging in de machine.
Vandaag rijdt Mintzkov met een driekoppige crew: Philip Bosschaerts, Lies Lorquet, Min Chul Van Steenkiste. Een constructie sterker dan ooit tevoren – ooit al eens een driehoek proberen om te buigen?
Hun nieuwe plaat ‘Oh Paradise’ telt tien nummers. Ze werden opgenomen tussen september 2018 en oktober 2019 door Damien Vanderhasselt (Millionaire, Arabnormal) en gemixt door Staf Verbeeck.
De machine Mintzkov reed nooit eerder zulke sierlijke rondjes. Ze was nooit zo wendbaar, ook al heeft de tijd zijn sporen nagelaten. Ze is springlevend, ook al sluit de deur naar de cockpit niet perfect. Ducttape houdt een losgekomen onderdeel op zijn plaats, wat zorgt voor de allermooiste fluittonen en dito ongecontroleerd lawaai. En vanuit de cockpit kijken Philip, Lies en Min Chul reikhalzend naar boven. Voorbij de staalblauwe lucht, voorbij de dampkring. Ze vliegen door de kosmos, jagen sterren na en meten de afstand naar Mars. Dromen luidop over de grote leegte out there, en zien het paradijs ons de hand reiken. Ze fluisteren onze namen. Wij, stofdeeltjes die opgloeien in het zonlicht.
Dit is Mintzkov anno 2020. De motor vonkt, de crew is klaar om de kosmos in te schieten. Klamp je vast aan het dichtstbijzijnde handvat. Daar gaan we.
%d bloggers liken dit: